- Oszczędność czasu gotowania i energii
- Potrójny system zabezpieczeń
- Timer, szklana pokrywka, wkład do gotowania na parze
Zmieniamy się dla Was
Dążymy do doskonałości, aby jeszcze lepiej spełniać Wasze oczekiwania. Nasza nowa odsłona to nie tylko nowoczesny wygląd, ale przede wszystkim odświeżone podejście do jakości, innowacji i Waszych potrzeb. Odkryj nas na nowo i przekonaj się, jak wiele możemy wspólnie osiągnąć.
Dowiedz się więcej-
MenuPowrót
-
Duże AGD wolnostojące
-
-
AGD wolnostojące
-
-
-
-
-
Duże AGD zabudowa
-
-
-
AGD do zabudowy
-
-
-
Małe AGD Kuchnia
-
-
Małe AGD Dom
-
-
Uroda i Pielęgnacja
-
-
Wyposażenie Kuchni
-
-
Akcesoria i AGD dorobne
-
-
-
- Części zamienne
-
Obsługa klienta
-
- Dla deweloperów
Szybkowary
Samodzielne gotowanie wymaga dużo czasu. Z tego powodu wiele zabieganych osób decyduje się na podgrzewanie kupionych półproduktów obiadowych, stołowanie się w restauracjach, a nawet barach szybkiej obsługi. A przecież rozwiązanie jest takie proste i łatwo dostępne w naszym sklepie dla każdego klienta, który chce gotować szybciej. Tym rozwiązaniem są szybkowary do gotowania – sprytne, choć wyglądające nieco pancernie garnki, które potrafią skrócić czas gotowania o połowę, a czasem nawet jeszcze bardziej. Dzięki temu możesz cieszyć się ugotowanymi ziemniakami już po 8 minutach (zamiast 20) a ryżem już po 10 (czyli nawet o pół godziny krócej niż normalnie). Warto? Jasne, że tak!
Gotowanie w szybkowarze odbywa się w wyższej niż zwykle temperaturze i pod znacznie wyższym ciśnieniem. Z tego powodu szybkowary muszą być zamknięte w ciągu całego procesu gotowania. Nieodłączną cechą tego rozwiązania jest brak możliwości smakowania i doprawiania w trakcie gotowania. Kucharz gotujący w szybkowarze musi już na początku dokładnie wiedzieć, jaki ma być smak gotowanej potrawy i zadbać o jego uzyskanie i właściwe doprawienie, zanim zamknie pokrywę szybkowaru.
Szybkowary do gotowania – wygoda i oszczędność
Szybkowary to urządzenia, które powinny być obecne w każdej nowoczesnej kuchni. Jeśli choć raz zdarzyło Ci się zniechęcić do ugotowania jakiejś potrawy tylko dlatego, że czas jej gotowania był zbyt długi, z pewnością przypadnie Ci do gustu garnek, który gotuje 2 do 3 razy szybciej. Dodatkową zaletą gotowania ciśnieniowego jest również znacznie większa wygoda jego obsługi. Już nie musisz się martwić tym, że długo gotująca się potrawa może wykipieć i zalać płytę kuchni.
Szybkowary, dzięki całkowitemu odizolowaniu procesu gotowania są znacznie bezpieczniejsze od zwykłych garnków, jeśli używa się ich na kuchni gazowej. Jeśli zdarzyło Ci się choć raz, że kipiąca woda zgasiła płomień, wiesz, o jaki rodzaj zagrożenia może chodzić.
Wyraźnie krótszy czas, jakiego potrzebują szybkowary, aby doprowadzić potrawę do właściwego stanu, przekłada się też na bardzo duże oszczędności finansowe. W czasach, gdy rosnące ceny gazu i energii elektrycznej nakazują szukanie oszczędności wszędzie, gdzie to możliwe, szybkowary mogą okazać się świetną inwestycją, która zwróci się nawet w ciągu kilku miesięcy.
Dlaczego warto mieć w kuchni szybkowar
Szybkowary do gotowania są najwyżej cenione przez osoby, które są przekonane, że czas płynie zbyt szybko. Jeśli zrezygnowałeś z przygotowywania wszystkich czasochłonnych potraw (choć wiadomo, że to właśnie one są najsmaczniejsze) i od dawna kupujesz wszystko, co ma w nazwie „błyskawiczny” – szybkowar powinien znaleźć się możliwie jak najszybciej w Twojej kuchni.
Szybkowary do gotowania nie tylko szybko gotują, ale również wymagają mniejszego nakładu pracy przy przygotowaniu składników. Również samo gotowanie jest mniej kłopotliwe – nic nie kipi, nie wylewa się, nie pojawiają się typowe dla niektórych potraw mało korzystne aromaty. Możesz spokojnie zająć się przygotowaniem pozostałych elementów swoich posiłków, a timer poinformuje Cię, że szybkowar zakończył swoją pracę i możesz już wyjąć z niego idealnie ugotowane produkty.
Szybkowary do gotowania – wady i zalety
Podstawową i najbardziej docenianą zaletą szybkowaru jest ta, która wynika bezpośrednio z jego nazwy. Zdecydowana większość naszych klientów kupiła szybkowar po to, aby skrócić czas, który codziennie trzeba poświęcić na przygotowanie gorących posiłków. Ugotowanie golonki, bigosu czy ryżu w czasie o prawie 70% krótszym to korzyść, którą doceni każda osoba, która szuka oszczędności czasowych.
Szybkowary do gotowania docenią również wszyscy miłośnicy smakowitych i pachnących posiłków. Zatrzymanie pary powstającej w czasie gotowania wewnątrz garnka sprawia, że zostają w nim również te wszystkie aromaty, które zwykle ulatniają się podczas procesu normalnie trwającego przecież znacznie dłużej. Jeśli więc jesteś smakoszem, szybkowar do gotowania to produkt, który koniecznie powinien wejść w skład wyposażenia Twojej kuchni.
Prawdopodobnie znasz wiele osób, które twierdzą, że na co dzień nie gotują, bo to dla nich zbyt wymagające i skomplikowane zajęcie. Takie osoby z pewnością nie miały do czynienia ze znajdującymi się w naszej ofercie szybkowarami. Jeśli jednak będą twierdzić, że wlanie do szybkowaru niewielkiej ilości wody, umieszczenie w nim produktów i wstawienie zamkniętego garnka na palnik to ciągle sprawa nie do ogarnięcia – wiedz, że szukają wymówki. Prostota gotowania w szybkowarze to również jedna z częściej podkreślanych przez użytkowników tego rozwiązania zalet.
Przeglądając znajdujące się w naszej ofercie szybkowary do gotowania, prawdopodobnie szybko zorientujesz się, że są one droższe, niż zwykłe garnki. Wynika to z konieczności stosowania przy ich produkcji specjalnie dobranych materiałów, które podczas eksploatacji muszą wytrzymać wyższą temperaturę i ciśnienie. Oszczędność czasu i znacznie niższe koszty gotowania bardzo szybko pozwolą Ci jednak odzyskać zainwestowane w ten sposób pieniądze. Jeśli teraz dokonasz zakupu, za kilka miesięcy nakłady się zwrócą, a Ty ciągle będziesz mieć więcej czasu na rozkoszowanie się smakiem samodzielnie przyrządzonych posiłków.