Gofrownice

Gofrownice

Gofrownica MGO-40
  • Płyty pokryte nieprzywierającą powłoką
  • Termostat z płynna regulacją temperatury
  • Moc: 1500 W
269,00 zł
Kup u partnera
Gofrownica MGO-24
  • Płyty pokryte nieprzywierającą powłoką
  • Termostat z płynną regulacją temperatury
  • Moc: 1400 W
179,00 zł
Kup u partnera
Gofrownica MGO-41/C
  • Płyty pokryte nieprzywierającą powłoką
  • Termostat z regulacją temperatury
  • Moc: 1600 W
199,00 zł
Kup u partnera
Gofrownica MGO-13
  • Płyty pokryte nieprzywierającą powłoką
  • Termostat z płynną regulacją temperatury
  • Moc: 1400 W
169,90 zł
Kup u partnera
Gofrownica MGO-20M
  • Płyty pokryte nieprzywierającą powłoką
  • Termostat automatycznie regulujący temperaturę
  • Moc: 1000 W
129,00 zł
Kup u partnera
Gofrownica MGO-36M
  • Do jednoczesnego przygotowania 4 gofrów
  • Termostat z płynną regulacją temperatury
  • Moc: 1200 W
199,00 zł
Kup u partnera
Gofrownica MGO-25
  • Płyty pokryte nieprzywierającą powłoką
  • Termostat automatycznie regulujący temperaturę
  • Moc: 1000 W
129,00 zł
Kup u partnera
 Chrupiące gofry
Dowiesz się więcej

Ciasto na chrupiące gofry

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru pudru lub kryształu
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 2 jaja
  • 1/2 szklanki oleju roślinnego (np. słonecznikowego) lub roztopionego masła
  • 1 i 1/3 szklanki mleka

Wykonanie:

Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier wanilinowy. Wszystko wymieszać a następnie dodać jajka, olej roślinny oraz mleko. Zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia się składników.

Rozgrzać gofrownicę. Gofry piec przez około 3 - 3,5 minuty. 

Po upieczeniu posypać gofry cukrem pudrem lub podawać z ulubionymi dodatkami np. marmoladą, dżemem, owocami i bitą śmietaną.

Loading...