Kombiwar halogenowy MKO-02
- Gotuje, rozmraża, piecze i smaży
- Thaw Wash – funkcja samoczynnego mycia
- Pojemność 12 l
Zdrowe odżywianie jest jedną z podstaw zdrowego trybu życia. Kiedy przeanalizujesz sprzyjające utrzymaniu szczupłej sylwetki i wysokiej sprawności wskazówki dietetyków, zauważysz, że zdrowa dieta to nie tylko co jemy, ale także, jak te posiłki zostały przygotowane. Nowoczesne urządzenia do gotowania: kombiwary, wolnowary i garnki ciśnieniowe stają się coraz bardziej popularnym elementem wyposażenia zdrowej kuchni. Nie masz jeszcze takiego urządzenia? Sprawdź, które warto wybrać.
Kombiwary to nowoczesne urządzenia do gotowania i innych sposobów przygotowania gorących potraw, które cieszą się coraz większą popularnością, a ich oferta stale się powiększa. Niektórzy nasi klienci rezygnują nawet ze standardowego piekarnika i wybierają kombiwar, co pozwala im zaoszczędzić sporo miejsca w małej kuchni. Co zatem sprawia, że kombiwary są tak wyjątkowe, że mogą zastąpić sprzęt, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie życia?
Te nowoczesne urządzenia do gotowania składają się z miski żaroodpornej, wentylatora i żarówek halogenowych, które wykorzystują podczerwień do wytwarzania ciepła i dezynfekcji żywności. Wentylator wymusza cyrkulację gorącego powietrza, które zostaje równomiernie rozprowadzone wewnątrz urządzenia i dzięki temu zapewnia każdorazowo uzyskanie doskonałych rezultatów. Nowoczesne piekarniki halogenowe posiadają również rozbudowany panel sterowania, który pozwala korzystać z różnych programów automatycznych i indywidualnych ustawień.
Pieczenie – kombiwar halogenowy daje szerokie możliwości pieczenia. Może służyć do przyrządzania różnych rodzajów mięsa, warzyw, ryb, zapiekanek, a nawet ciast. Co więcej, piekarnik halogenowy zrobi to szybciej niż standardowy piekarnik, pozwalając na zachowanie większej soczystości mięsa i warzyw.
Smażenie – kombiwar jest idealnym rozwiązaniem dla każdego, kto nie wyobraża sobie życia bez chrupiących frytek i perfekcyjnie usmażonego mięsa (choć wie, że to nie jest najzdrowsza opcja). Kombiwar pozwala na smażenie z niewielką ilością tłuszczu, dzięki czemu nawet dania zazwyczaj odrzucane przez dietetyków będą znacznie zdrowsze.
Grillowanie – dodatkowe akcesoria, takie jak taca grillowa, powiększają już i tak ogromną paletę możliwości kombiwaru, dzięki czemu doskonale nadaje się on do przyrządzania grillowanych ryb, mięs i warzyw.
Gotowanie na parze – masz ochotę na coś zdrowego na obiad? Wlej wodę na spód misy kombiwaru i użyj go do gotowania na parze.
Podgrzewanie jedzenia – nie wiesz, o której Twoje dzieci wrócą do domu, ale wiesz, że będą bardzo głodne? Przygotuj posiłek wcześniej i podgrzej go w mgnieniu oka wtedy, gdy już będziecie siedzieć przy stole – gotowe dania włóż do kombiwaru i wybierz opcję podgrzewania. W ten sposób zawsze możesz podawać pyszne i gorące posiłki.
Rozmrażanie – dzięki szerokiemu zakresowi regulacji temperatury urządzenie nadaje się również do rozmrażania ryb, mięsa czy pieczywa.
Kombiwary to bardzo uniwersalne urządzenia do gotowania, smażenia i pieczenia, które sprawdzają się również w wielu bardzo prostych sytuacjach, takich jak gotowanie jajek na śniadanie czy robienie tostów. Dzięki nim szybkie przygotowanie pożywnych i smacznych śniadań staje się wyjątkowo proste.
Kombiwary i parowary to nowoczesne urządzenia do gotowania i innych sposobów przygotowywania zdrowych posiłków. Oferują szybkie i łatwe przygotowywanie posiłków oraz możliwość podglądania podczas gotowania, co dzieje się wewnątrz obu z nich, bez konieczności otwierania pokrywy. Zaletą takiego monitorowania jest brak zakłóceń w przebiegu obróbki cieplnej zdrowych potraw.