Gofrownica MGO-31M

Gofrownica MGO-31 pozwala cieszyć się niezwykłymi chwilami w gronie najbliższych. Niezależnie od okazji pyszne gofry, będą idealnie pasować do domowej atmosfery. Zachęca do apetycznych spotkań i włączania gościnności z marką MPM.

Technologia PIRAMID SYSTEM

Technologia PIRAMID SYSTEM to unikalne połączenie wewnętrznej grzałki o mocy 700 W oraz płyt w kształcie stożka. Efekt to cztery trójkątne, doskonale wypieczone gofry. Możesz serwować je oddzielnie, udekorowane w wybrany sposób. Możesz także nie rozdzielać gofrów po upieczeniu, otrzymasz wtedy formę waflowej miseczki, doskonałą do serwowania owoców, bitej śmietany czy innych słodkości.
Gofrownica MGO-31M posiada precyzyjny system dozowania i rozprowadzania ciasta. Masa wlewana jest przez specjalny otwór w pokrywie, w ilości niezbędnej do uzupełnienia płyt i wypieku gofrów. Obudowa jest wyjątkowo szczelna, ciasto nie wydostaje się na zewnątrz. W ten sposób oszczędzasz składniki deseru i dbasz o porządek w kuchni.

Doskonałe rezultaty

Gofrownicę MGO-31M wyposażono w podwójną lampkę kontrolną stanu pracy. Płyty ze stali nierdzewnej pokryte są nieprzywierającą powłoką, dzięki czemu wypieki z łatwością odchodzą od formy.
W wyposażeniu Gofrownicy MGO-31M znajdziesz także lejek wpinany w obudowę oraz miarkę do ciasta (pojemność 185 ml).

Przepis na wytrawne gofry ze szparagami

Ciasto (porcja dla 2 osób):
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
1 jajko
2 łyżki mąki jaglanej (można przy pomocy silnego malaksera zmielić kaszę jaglaną)
garść szpinaku baby
1 łyżka nasion siemienia lnianego
szczypta soli
szczypta pieprzu

Dodatki:
2 jajka
szparagi
pomidory
ewentualnie inne ulubione warzywa
świeża bazylia i koper
kiełki, np. rzodkiewki (lub inne pikantne)
2 łyżki octu
1/2 łyżeczki soli
dodatkowo olej do posmarowania gofrownicy MPM

Wykonanie:
Mleko, wodę jajko, mąkę i szpinak zmiksuj.
Dodaj siemię lniane, sól, pieprz. Wymieszaj. Odstaw na 15 minut.
Pędzelkiem nasmaruj górną i dolną płytę grzejną olejem.
Zamknij gofrownice MGO-31 M od marki MPM, włącz do prądu i gdy zaświeci się zielone światełko, przy pomocy specjalnej nakładki i dozownika wlej porcję ciasta. Ciasto nie może być bardzo gęste. W razie gdyby takie było, to rozcieńcz je mlekiem.
Piecz masę przez 7 minut unikając otwierania urządzenia przed czasem.
Czas na dodatki. Przygotuj jajka poszetowe. W tym celu zagotuj w niewielkim garnku wodę, dodaj ocet i sól. Jajka pojedynczo wbij ostrożnie do miseczki. Przy pomocy rózgi utwórz wir w garnku i w niego wlej ostrożnie 1 jajko. Gotuj je ok. 2 minuty.
Szparagi pokrój i zblanszuj w wodzie po jajkach.
Awokado przekrój na pół, pozbądź się skórki oraz pestki. Pokrój.
Ułóż w miseczkach gofrowych awokado i jajko (natnij je, aby wypłynęło żółtko). Dodaj ulubione warzywa i ciesz się smakiem doskonałych, wytrawnych, gofrów. Pamiętaj, że najlepiej smakują w towarzystwie. Włącz gościnność!

Funkcje

  • PYRAMID SYSTEM – doskonałe opiekanie przy mocy 700 W
  • precyzyjny system dozowania i rozprowadzania ciasta na płytach
  • szczelna obudowa – bez wycieku ciasta podczas pieczenia
  • obudowa ze stali nierdzewnej
  • do jednoczesnego przygotowania 4 trójkątnych gofrów
  • płyty pokryte nieprzywierającą powłoką
  • termostat automatycznie regulujący temperaturę
  • lampka kontrolna stanu pracy
  • lampka kontrolna podłączenia do sieci
  • miejsce na nawinięcie przewodu sieciowego
  • możliwość przechowywania w pozycji pionowej

Wyposażenie

  • lejek wpinany w obudowę gofrownicy
  • miarka do ciasta 185 ml

Parametry

  • moc: 700 W
  • zasilanie: 230 V ~50/60 Hz
  • EAN: 5901308015480

Do pobrania

Nie masz pomysłu co ugotować?

Sprawdź nasze przepisy!

30 przepisów na różne dania: obiad, śniadanie
oraz kolację, a także pyszne desery.

Pobierz przepisy

Sprawdź też: